Kívül/Belül - Egy új politikai logika

Napvilág kiadó, 2021.

Oldalak száma: 308
Kötés: papír / puha kötés
Súly: 430 gr
ISBN: 978-963-338-467-1

 

A szerző bemutatja, hogy a tőke miképpen szabdalja gazdasági, társadalmi és kulturális zónákra a Földet és hogyan emelkednek ki a most kialakuló kulturális kapitalizmus oázisai a globalizáció sivatagából. Ezekkel a folyamatokkal összefüggésben elemzi többek között a jelen szorongó és konzervatív korszellemét, a populizmus veszélyeit vagy a politikai elitek versengését. A kötet a politikaelmélet és a kultúrkritika nézőpontjának eredeti egyesítési kísérlete, amely alapos szembenézésre sarkallja olvasóját.

ELFOGYOTT

 

Ideológia, kritika, posztmarxizmus

Napvilág kiadó, 2018.

 

Oldalak száma: 338
Kötés: papír / puha kötés
Súly: 550 gr
ISBN: 9789633384213

 

A szerző az ideológia problematikáján keresztül többek között olyan gondolkodók munkásságát mutatja be, mint Ernesto Laclau, Slavoj Žižek, Jean Baudrillard, Guy Debord, Michel Foucault, Gilles Deleuze és Antonio Negri. Mindezt azzal a céllal teszi, hogy végül felvázolhassa azt az “ideológiakritikai szituációt”, amely véleménye szerint felelős a baloldali gondolkodás és cselekvés mai, egyre mélyülő válságáért. A könyv azzal, hogy közérthető módon segít eligazodni a különféle kortárs elméletek sokaságában, hasznos és hiánypótló olvasmány lehet a politológus, filozófus, szociológus hallgatók, illetve az érdeklődő laikusok számára is.

ELFOGYOTT

 

Marx 200: Interpretációk, irányzatok, iskolák

Napvilág kiadó, 2018.

 

Oldalak száma: 419
Kötés: papír / puha kötés
Súly: 620 gr
ISBN: 978-963-338-432-9

 

Minek köszönhető Marx töretlen népszerűsége – teszik fel sokan a kérdést születésének 200. évfordulóján. A kötet szerzői-szerkesztői szerint ebben döntő szerepe van annak, hogy örökségéből az értelmezések, irányzatok és iskolák mérhetetlenül széles skálája alakult ki az idők során. Azt láthatjuk, hogy napjainkban a legtöbben először ezek kapcsán találkoznak a német gondolkodó nevével, és ennek hatása sugárzik vissza azután magára Marxra is. Az a gazdag szellemi-politikai muníció tehát, amelyet követői és örökösei felhalmoztak, végérvényesen beékelődik Marx időszaka és a mai olvasó kora közé.

ELFOGYOTT

Marx & Ideológia

 

L’harmattan kiadó, 2011.

Oldalak száma: 302
Kötés: papír / puha kötés
Súly: 460 gr
ISBN: 9789632363905

 

Kiss Viktor legújabb könyvének kiindulópontja szerint az ezredforduló után újra kell fogalmaznunk viszonyunkat Marx életművéhez. A marxi ideológia-elméletek rekonstrukciója során ennek lehetőségeit kutatja. Ez a provokatív és izgalmas korai munka, amely doktori disszertációként született, izgalmas kalandozásra hív a marxi életmű világába.

ELFOGYOTT

 

Leértékelt társadalom - esszék és tanulmányok 1999-2009

Új Mandátum kiadó, 2009.

Oldalak száma: 264
Kötés: papír / puha kötés
Súly: 280 gr
ISBN: 0789000098186

 

A kötetben szereplő munkák mindegyike egy igen ellentmondásos posztbaloldali szituáció szülötte. Miközben a rendszerváltás utáni Magyarország, illetve a globális kapitalizmus egészében mind nyilvánvalóbban folytathatatlan, aközben a lázadás, a változás, az alternatíva hagyományos formái reménytelenek, használhatatlanok és elavultak. Ennek hatására elkerülhetetlen, hogy felülvizsgáljuk mindazt, amit eddig gondoltunk, és akik eddig voltunk…

Megrendelés